tisdag 28 oktober 2008

Nu har jag bestämt mig!

Här kommer fortsättningen på den tidigare bloggning som påbörjades innan jag sov middag. Nu när jag fått min lilla lur så vet jag vilket ämne som gäller. Eller?

Det känns onekligen frestande att blogga om Blondinbella. En av landets mest kända bloggare som, blott 17 år gammal, bloggar sig rätt in i väggen för att två veckor senare återuppstå som om ingenting har hänt. Eller i alla fall efter att ha samtalat med en terapeut, kommit till insikt, strukturerat sitt bloggande och lagt upp en plan. Samt hämtat ut kaninpälsen som hon ska ha när hon träder in på Operakällaren för att fira sin 18-årsdag.

Men jag tror att jag struntar i henne.
Som bloggare inser jag nämligen, efter att ha hämtat inspiration från storbloggare Alex Schulman, att jag borde skrivit "skiter i". En sann bloggare ska nämligen skita i, och gärna på, andra. Blir de förbannade säger man bara att det var tråkigt, men att de får skylla sig själva att de inte har någon humor. Ap-roligt, eller hur?

Jag lärde mig förresten ytterligare en intressant sak idag, när det gäller att få till en framgångsrik blogg. Man måste ha bilder. Allt enligt Bloggbrittaschulmanbellaniotillfemintehemmafuckuppstilkolldramigdärbak.bloggningsexperterna.com, eller vad de nu heter, alla dessa bloggningsgiganter som kvälls- och gratistidningarna letar rätt på så fort vi svennar ska få lära oss nåt om den unga hippa världen.

Bilder alltså. Folk orkar inte läsa. Dom måste ha en bild direkt, annars hopparom vidare till nån annan blogg...
-Ojdå. Jag som trodde att man läste bloggar för att man ville just läsa det som någon annan skrev. I själva verket vill man bara titta på bilder, alltså.

Så det är väl bara att hacka i sig visdomsorden och gilla läget. En bild, alltså.
Där satt den! Långe Jan en söndag i maj. Fågelskådarna hade anlänt liksom vårens första måsar tillsammans med en frusen kråka och en retsticka till skata. Jag var där.

Nu känner jag att min länge emotsedda analys av hur det kommer sig att världens börser åker berg- och dalbana, får anstå till i morgon. Upp eller ner spelar ingen roll, jag vet varför!

Detta har jag skrivit alldeles själv. För det är väl jag som skriver?

Inga kommentarer: