måndag 13 juni 2011

Nya tag!

Läste just http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13160856.ab att Stålmannen kastat kallingarna. Allt för att bli mer anpassad till 2010-talet. Det är anpassning som gäller tydligen. Oavsett om man är superhjälte, medelålders deltidsarbetande universitetsadjunkt (jag) eller varför inte, nöjespark.
Det där sista syftar på Parken Zoo i Eskilstuna. Vi var där i lördags. En lagom stor park på lagom avstånd med lagom mycket djur. Och Fantomen.

Näe, inte Fantomen. Inte nu längre. Dödskallegrottan var förvandlad till någon slags fånig skattkammare och istället för mannen i de coolaste trikåerna någonsin (det var Fantomen som fick Stålmannen att ta på sig de röda kallingarna en gång i tiden) hade man utsett Kalle Kunskap till publikdragare.

Ursäkta mig. Hur tänkte man nu?

Jo, förmodligen i de banorna att barn ska lära sig en massa nya och nyttiga saker när de är i Parken Zoo. Och har man en figur som heter Kalle Kunskap blir det ju så mycket roligare. Dessutom slipper man alla kommentarer från politiskt korrekta hotshots som påpekar att Fantomen, inte bara är en påhittad imperialistisk översittare från en svunnen tid, utan dessutom en sådan som gör sig till kung över alla skogens djur genom att ha en varg i koppel.

Nä, så kan man inte ha det. Klimatzoner, kretslopp och konsollspel ska det vara. Och så kan ännu ett nöje för hela familjen förvandlas till en präktig liten nyttoupplevelse, där vi alla får lära oss hur allt hänger ihop och att vi därmed gjort världen lite bättre.

Själv blir jag bara trött och tänker att även om Stålmannen tvingas göra det, ska inte jag. Anpassa mig.

Kom tillbaka, Fantomen. Allt är förlåtet!

Inga kommentarer: