fredag 16 juli 2010

Nära döden. Jag som bara var på väg hem...

Jag kunde ha dött i onsdags. På riktigt. Det gick så jävla fort.

Man hör ju ofta att livet passerar revy precis innan livslågan släcks för gott och man liksom tippar över kanten. Mitt liv passerade inte revy. Det spelade nog ingen roll hur kort och innehållslöst det varit, det hade inte kunna spelats upp en sekund av det i alla fall. Så fort gick det. Tjjjoooam-fhhhui! Sedan var det över.
Inte mitt liv alltså, för jag levde fortfarande. Men själva händelsen var förbi.

Händelsen var en beige-brun Volvo med några år på nacken. Vem som körde och viket regnummer den hade, har jag ingen aning om. Men bilden av den mötande bilen som ser ut att sikta på mig, är etsad fast innanför mina ögonlock.

Jag är ganska säker på att föraren som gjorde den där vansinnesomkörningen, körde så nära inpå mig det gick med berått mod. För att lära mig, en cyklist som inte använde cykelbanan, att göra rätt nästa gång.
Varför körde han annars inte om tidigare? Vägen är spikrak i flera kilometer där det hände, ingen annan trafik var ute och störde. Förutom den där cyklisten då. Och en silverfärgad Opel som fick vara alibi när en feltänkande vingelpelle skulle läxas upp.

Hade jag varit en vingelpelle, det allra minsta, hade jag inte kunnat skriva det här.

Den här händelsen är nog den värsta jag varit med om i trafiken, så länge jag kan minnas. Tror jag.
Det skulle väl möjligen vara den där långtradarchauffören på gamla E 18/20 för ett par år sedan då. Som också skulle lära en cyklistjävel att veta hut -det hade säkert varit bättre om jag promenerat nere i diket förbi vägarbetet, än att cykla som jag gjorde. Men det var med flaggvaktens välsignelse. Det fanns ju typ en och en halv körbana att samsas på, så det borde inte innebära några problem...

Det finns tydligen de som anser att det innebär ett problem, ett oöverstigligt sådant, om det ska samsas det allra minsta i trafiken. Inte minst om man kör bil och den man ska samsas med kör cykel. Då är det bättre att döda någon. Cyklisten kanske. Han med den där skitdyra cykeln och de fåniga kläderna.

I går tog jag bilen de fyra milen till bygget. Jag behövde få med mig några inköp från bygghandeln och klinkerfix ligger i för stora säckar för att det ska gå att få ned i ryggfickan.

På måndag är det cykeln som gäller igen.

1 kommentar:

Aurian sa...

Som du säger Tomas, man hinner inte ens tänka tanken klart innan den flugit förbi.
JÖSSES bilar är tuffa och hårda och fort går dom också.
Man tänker många ggr att jaha undrar hur den där tänkte,.... eller inte....
TUR för oss, för dig, för din familj att du inte vinglade denna gång!
Man stannar upp i några sekunder efteråt lite mer svettig än man skulle behöva.
Ryser vid blotta tanken!
Säger bara PUH............

// Mona