tisdag 14 september 2010

Tisdag morgon

Vaknade tidigt i morse. Har återigen sovit över på bygget. Även om själva boendet är ganska primitivt, på en madrass på golvet i det som ska bli kök, så är det med en väldigt skön känsla jag övernattar här. Huset är visserligen långt ifrån klart, men nu känns det som att ljuset därborta i tunneln kommer allt närmare. Att det berömda tunnelljuset i själva verket är ett förfallodatum på byggnadskreditivet, är kanske ett mer prosaiskt sätt att se saken på.

Hursomhelst, bygget tuffar på. I går kom t ex tilluftsdonen på plats, monterade efter konstens alla regler. Den oinvigde ser bara några ventiler här och var på utsidan av fasaden och några vita fyrkanter på insidan. Jag ser något annat; att ta upp hål med 10 cm diameter i 20 cm tjocka, massiva träväggar, tar sin lilla tid.

Senare under dagen dök min trogne gamle vän Ibbing upp och tillsammans spikade vi fast takfotsbrädorna på garaget, svårt attackerade av envetna stickmyggor.
I dag fortsätter jag på egen hand med att slutföra arbetet under garagetaket. Vidare kommer Bosse rörkrökare förbi för att göra de sista justeringarna av värmepump/ventilation. I morgon dyker Ibbing upp igen, då ska huset få samma behandling som garaget fick häromdagen (takfotsbrädorna) och på torsdag är det nog dags att montera duschen och förbereda lite inför elektrikerns ankomst på fredag.

Det är slitsamt men roligt. Kroppen bråkar en del och vill helst slippa att klänga på stegar eller bära brädor. Vilket jag kan förstå. Samtidigt som vi är helt överens, både kroppen och själen, när vi vaknar på madrassen i det som ska bli kök, att det är här vi vill vara.

Inga kommentarer: